У Міноборони вперше розповіли, скільки зброї втратили ЗСУ під час війни з Росією

Міністерство оборони України вперше озвучило втрати техніки ЗСУ. Про це розповіли заступник міністра оборони України із закупівель, забезпечення озброєнням та технікою Денис Шарапов та командувач логістики, бригадний генерал Володимир Карпенко в інтерв'ю National Defence, передають Патріоти України.

"На сьогодні ми маємо приблизно 30-40, а деколи і до 50-ти відсотків втрат техніки у результаті активних боїв. Таким чином, ми втратили приблизно 50 відсотків," — зазначив Карпенко. Також він уточнив, що йдеться приблизно про 1300 БМП, 400 танків та 700 артилерійських систем.

Карпенко розповів, що ЗСУ отримали велику кількість систем озброєння. "Але при такому витратному ресурсі ця кількість покриває тільки 10-15 відсотків наших потреб," — зазначив генерал і додав, що потрібна артилерія, БМП, бойові машини, танки. А також системи ППО та реактивна система залпового вогню та системи високоточної зброї: "Ми вважаємо, що саме системи високоточної зброї дадуть нам перевагу над ворогом, перевагу у цій війні".

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...