У Міноборони розповіли, за рахунок чого окупанти просуваються в Сєвєродонецьку

Російські загарбники в Сєвєродонецьку Луганської області несуть значні втрати і просуваються лише за допомогою штурмової авіації. Про це заявив речник Міноборони Олександр Мотузяник на брифінгу, передають Патріоти України.

"Велика визвольна війна в активній фазі. Триває другий етап повномасштабного вторгнення росіян. Ворог продовжує, на жаль, переважати нас у техніці і в артилерії. Сили оборони активно обороняються і завдають ворогу значних втрат", - сказав він.

Мотузяник зазначив, що у Сєвєродонецьку тривають вуличні бої. "Командування ворога не рахується з втратами та намагається захопити якомога більше території України. Російські війська продовжують застосовувати тактику ще з часів Другої світової війни, основним здобутком вважаючи оточення українських військ і захоплення нових територій", - сказав речник.

Він додав, що "особливого значення ворог надає досягненню значної переваги, особливо в артилерії і бронетехніці, практично не застосовуючи маневри піхоти". "І про це свідчить аналіз повідомлень, зокрема про хід бойових дій у міській забудові міста Сєвєродонецьк, де окупанти несуть значні втрати в піхотних підрозділах Росгвардії та у збройних силах Росії і просуваються лише застосовуючи штурмову авіацію", - заявив Мотузяник.

Також окупанти активно застосовують артилерію і реактивні системи залпового вогню в напрямку Сєвєродонецька. Ворог наразі контролює центр міста. "Там зараз тривають бойові дії високої інтенсивності", - наголосив Мотузяник.

Крім того, ЗСУ стримують наступальні дії російських підрозділів, які намагаються оточити українські війська у районах Сєвєродонецька і Лисичанська, та блокувати шляхи постачання з Бахмута. "Противник несе значні втрати і продовжує здійснювати заходи з їх відновлення", - сказав Мотузяник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

На Лиманському напрямку противник активних бойових дій не вів, але продовжував обстріли позицій українських військ в районах населеного пункту Маяки (10 км північніше Слов'янська) та Сєрєбрянка (5 км північно-східніше Сіверська).

При цьому, на Бахмутському напрямку українські підрозділи відбили штурм ворога у напрямках Вікторівка-Врубівка і Комишуваха-Врубівка. "Аби блокувати наші підрозділи, противник відновив наступальні дії в районі селища Золоте і намагається закріпитися на рубежі населених пунктів Роти-Миронівка", - додав Мотузяник.

Речник зазначив, що ЗСУ успішно стримали штурм ворога в напрямку Доломітне-Кодима і Доломітне-Новолуганське (це 15 км південно-східніше міста Бахмут). "Ворог наступав у цих районах, прагнучи покращити своє тактичне положення і оволодіти панівними висотами, проте, наші захисники не дали окупантам досягти успіху", - сказав Мотузяник.

За його словами, основна мета російського командування на даному етапі - усе ще вихід на адміністративні кордони Донеччини і Луганщини, забезпечення стійкості сухопутного коридору між Ростовською областю і тимчасово окупованим Росією Кримом, а також блокування морських комунікацій України в північно-західній частині Чорного моря.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...