У Міноборони сказали, скільки "Калібрів" загрожують Україні, та назвали основу мету Росії

Речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник зазначив, що в акваторії Чорного моря перебуває три носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр" із сумарним залпом понад 20 ракет, а також назвав основну мету Росії, передають Патріоти України.

Говорячи про Чорноморську та Азовську операційні зони, Мотузяник зазначив, що кораблі російського Чорноморського флоту в акваторіях Азовського і Чорного морів продовжують вести розвідку і надавати вогневу підтримку своїм підрозділам на Приморському напрямку.

"Наразі в готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває три носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр" із сумарним залпом до 24 ракет", - зауважив він.

Речник підкреслив, що основна мета ворога наразі залишається поки що незмінною - це спроба оточення і розгрому угрупування Об'єднаних сил на сході України, встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської, а також Херсонської областей.

"А також утримання стійкості сухопутного коридору з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим", - зазначив Мотузяник.

Нагадаємо, російські війська вдерлися на територію України рано вранці 24 лютого. Влада РФ назвала війну в нашій державі "спецоперацією" для "денаціоналізації" населення. Супротивник спершу обстрілював військові об'єкти, а потім атакував і мирних жителів низки міст. Зокрема, ворог відкривав вогонь з корабельної артилерії.

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...