У Міноборони США підтвердили, що Україна отримала модернізовані ракети Harpoon

Для боротьби з окупантами наша держава отримує зброю від партнерів. Нам необхідне саме важке озброєння, щоб прогнати ворога. Так, стало відомо, що Україна отримала модернізовані ракети Harpoon. У Пентагоні, за даними ЗМІ, таку інформацію підтвердили, передають Патріоти України.

Ракети морського базування переобладнали

Заступник міністра оборони США з питань закупок Білл Лаплан заявив, що протикорабельні ракети Harpoon переобладнали на автомобільну платформу. "Історія полягає в тому, що в однієї країни, називати яку я не буду, були Harpoon, встановлені на кораблі, йшлося про Harpoon морського базування. Ми попрацювали з цією країною та підрядником, зняли їх з корабля, розмістили їх на вантажівках із платформами", – сказав Лаплант.

Він пояснив, що на одному автомобілі встановили модулі Harpoon, а на іншому джерело живлення. За його словами, українські військові ще в травні пройшли навчання, щоб використовувати цю зброю.

На що здатні ракети Harpoon

Harpoon Block 2 має модернізовану радіолокаційну головку самонаведення. Завдяки їй можна бити і по ворожих кораблях у порту, і по наземних цілях.

Ця ракета знищує цілі 227-кілограмовою бойовою частиною. Тобто одного Harpoon вистачить на великий фрегат типу "Адмірал Григорович". Дальність польоту становить до 280 кілометрів, швидкість – 855 кілометрів на годину, максимальна висота над хвилями – 915 метрів.

Раніше було відомо, що такі ракети передасть Україні Данія. Після запуску Harpoon слідує за встановленим курсом. Вона рухається у сторону цілі на дуже малій висоті. У розрахований момент ракета ініціалізує активну радіолокаційну головку самонаведення для пошуку цілі в радіусі 45 градусів від напрямку польоту. Після виявлення цілі ракета наводиться на неї та атакує.

Джерело: 24 канал

Намагаються якось захиститись від "бавовни": РФ зміцнює військово-морську базу в Новоросійську, - "Атеш"

субота, 18 травень 2024, 21:30

Партизанський рух "Атеш" фіксує зміцнення Росією військово-морської бази Чорноморського флоту в Новоросійську. Про це повідомляє "Атеш". Зазначається, що російські окупанти встановлюють різні засоби оборони проти морських безпілотників. Крім цього вони...

Знищено принаймні два МіГ-31: Розвідка Британії оцінила наслідки останньої атаки на авіабазу "Бельбек" у Криму

субота, 18 травень 2024, 21:25

Ураження військових об'єктів росіян у тимчасово окупованому Севастополі у ніч на 15 травня демонструє загальне погіршення здатності Росії захищати повітряний простір навколо Криму. Про це йдеться у звіті міноборони Великої Британії. Зазначається, що вн...