У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України.

«Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких розмов», — зазначила Ярова.

Радниця заступника міністра оборони сказала, що чує чутки про відставку Умєрова вже близько трьох місяців, але запевнила, що наразі вони не відповдають дійсності. Коментуючи те, що спростовувати чутки про відставку Умєрова складно після комунікації щодо відставки головнокомандувача Валерія Залужного, яку теж спочатку спростовували, Ярова сказала:

«Міністерство оборони за ці понад два роки стало настільки токсичним місцем, що все, що генерується і що робиться Міністерством оборони, воно під серйозною увагою суспільства. І це правильно, тому що найбільший бюджет у нас зараз — це бюджет Міністерства оборони. І стільки історій негативних, які мало за цей час міністерство оборони, що буде дуже складно вийти хоча б репутаційно в нуль. … А вже казати про якийсь плюс, то треба буде попрацювати не менше, ніж ті два роки».

1 травня 2024 року головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов написав на своїй сторінці у Facebook, що, за даними джерел видання, Офіс президента планує відставку міністра інфраструктури Олександра Кубракова, на місце якого планують призначити чинного міністра оборони Рустема Умєрова.

«Причина відставки — поступова зачистка головою офісу президента Андрієм Єрмаком усіх керівників, які мають право заходити до Зеленського самостійно, напряму без узгоджень з Єрмаком. Єрмак почав активні дії по дискредитації Кубракова після конфлікту щодо звільнення міністра оборони Резнікова. На цю посаду претендував Кубраков, але Єрмак вважає, що контроль міністра оборони та міністра закордонних справ це його виключна сфера впливу, і там мають призначатись тільки ті люди, яких він контролює», — стверджує Бутусов.

Того ж дня видання ZN.UA із посиланням на своє джерело повідомило, що Умєров нібито написав заяву про відставку ще 26 квітня. У Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони заявили, що інформація про відставку Умєрова та зміни в уряді - фейк.

Зеленський заявив, що Україна має лише чверть необхідного, щоб захистити небо

субота, 18 травень 2024, 11:57

Україна має лише близько 25 відсотків того, що їй потрібно для захисту з погляду протиповітряної оборони, повідомив президент Володимир Зеленський. Деталі: Зеленський сказав, що "120-130" винищувачів F-16 або інших сучасних літаків необхідно для того, ...

Операція ворога лише почалася? Зеленський заявив, що наступ РФ на Харківщині - це перша хвиля

субота, 18 травень 2024, 11:38

Президент Володимир Зеленський вважає, що російські просування на Харківщині - це лише перша з декількох хвиль наступів. Деталі: Зеленський заявив, що ситуація в Харківській області була "контрольованою", але "не стабілізованою". Він зазначив, що росій...