У Мінську чути вибухи та постріли: Силовики затримують протестувальників (фото, відео)

У Мінську на вулиці Орловській 25 жовтня на марші Народного ультиматуму силовики застосували світло-шумові гранати проти протестувальників. Очевидці повідомляють, як мінімум про одного постраждалого, передають Патріоти України.

На відео, опублікованих білоруськими телеграм-каналами видно часті спалахи й можна почути звуки вибухів.

«Швидше за все, є постраждалі. Прямо за мною вибухнула граната. Людина впала і кричала. Одна з світло-шумових гранат на Нововіленскій вибухнула прямо під ногами дівчини. Вона так і залишилася стояти в диму, потім сяк-так, кульгаючи, побігла з натовпом», — повідомляють очевидці. Одну людину поранили у живіт.

Також повідомлялося про застосування проти протестувальників гумових куль. Після застосування світло-шумових гранат на Орловській почалися затримання учасників маршу опозиції.

Мінська міліція підтвердила РІА Новини, що застосувала на Орловської спецзасоби — для «припинення протиправних дій протестувальників». «Правоохоронці застосували спецзасоби для припинення протиправних дій протестувальників», — заявила офіційна представниця МВС Білорусі Ольга Чемоданова в неділю. Вона також зазначила, що МВС уточнює інформацію про інцидент зі стріляниною на вулиці Орловській.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...