У Мінську та інших містах Білорусі поновилися сутички: Силовики затримують і б'ють людей, кидають гранати у натовп (фото, відео)

Наступного дня після кривавого силового розгону мітингу білоруси знову вийшли на протести. Напередодні мітингарі закликали один одного краще підготовуватися, діяти злагоджено та очікувати на повторний жорсткий розгін. Підготовка була недаремною: силовики знову вдалися до насилля та затримань. Почався мітинг у Мінську та регіонах країни о 19 годині, зазначають Патріоти України.

Люди повиходили на вулиці усе з тими ж вимогами: визнати вибори сфальсифікованими, а перемогу Лукашенка – фейковою.

Що відбувається

У Мінську акція, як і вчора, почалася біля стели "Місто-герой". Далі мітингувальники почали рухатися невеликими групами, аби розосередити увагу силовиків.

Люди вийшли на вулиці у двох районах міста – Малинівці та Серебрянці. На них там вже чекали силовики: відомо про перших затриманих і побитих. Також у телеграм-каналі NEXTA з'явилася інформація, що у хід пішли гранати: їх кидають у невелику групу людей поблизу вокзалу.

Протести на вулицях Мінська: дивіться відео

Відео прямої трансляції мітингу – дивіться наживо

На вулиці Кальварійській, що веде до центру, мітингарі стали щільним щитом і перекрили рух автівкам.

Силовики групою накинулися на чоловіка

У місті Мозир, що в Гомельській області, правоохоронці напали на чоловіка, повідомили у телеграмі NEXTA.

Силовики натовпом жорстко б'ють одну людину, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці напали на людину в Мозирі: відео

Підготовка до нового мітингу

У цьому ж каналі, який активно висвітлює протести, мітингарі почали розповсюджувати заклики із тим, що цього дня потрібно краще підготуватися. Зокрема, придбати екіпіровку в будівельних і спортивних магазинах, мати невелику аптечку.

Із настроїв у соцмережах видно: люди налаштовані рішуче і не збираються залишати вулиць. Хоч і Лукашенко назвав їх "вівцями, якими керує закордон".

Влада стягла військо

Як і за день до того, Мінськ з самого ранку почала заполоняти військова техніка. Як повідомляв "Белсат", колони з міліцією і автозаки під'їжджали у місто з двох сторін, це свідчить про те, що влада знову готова до кривавого розгону мітингу.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...