У міськраді розповіли, що знаходилося на місці потужного вибуху в окупованому Маріуполі

З'явилися деякі деталі про вибух, який стався близько 15:40 у тимчасово окупованому Маріуполі. За даними радника мера міста Петра Андрющенка, вибух стався у пункті сортування металобрухту, передають Патріоти України.

"Місце вибуху - район Шлакової гори по вул. Куінджі Кальміуського району. Місце де облаштовано було пункт приймому/сортування металобрухту (частина анонсованого нового сміттєполігону)", - повідомив він.

За словами Андрющенка, здетонувати могла "випадково" залишена серед сміття авіабомба. "Причина - якщо збирати металобрухт без перевірки у всіх, то через сюрпризи іноді детонують залишені авіабомби. Жадібність окупантів карана винахідливостю Маріупольського спротиву. Черговий раз передають привіт мчс росії, що при розмінуванні залишають вибухові пристрої без догляду", - написав Андрющенко.

Крім того, за даними Маріупольської міськради, місцеві чули стрілянину в районі Азовстальської. "Ймовірно, що це окупанти між собою не поділили награбоване чи тік-ток війська кадирова знімають чергове постановочне відео свого "героїзму", - припустили у міськраді.

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...