"У мобілізованих буде шок": Жданов пояснив, чому підкріплення військ РФ провалиться з тріском

Мобілізовані росіяни, яких зараз збирають по всій РФ на війну проти України, нездатні ефективно воювати. Для російського диктатора Володимира Путіна вони лише гарматне м'ясо, передають Патріоти України.

Якщо зараз вони ще не бояться їхати на фронт, то вже після прибуття туди у них станеться шок, і окупанти просто почнуть розбігатися. Про це розповів військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов в інтерв’ю Главреду.

"Від таких вояк можна чекати одного – що вони стануть "гарматним м'ясом", а зрештою почнуть розбігатися. Перший шок у мобілізованих росіян станеться, тільки-но вони протверезіють після проводів в армію…, коли у них закінчаться гроші (або ці гроші відберуть командири, щоб вони не купували спиртне). Їх вишикують, переодягнуть, всучать в руки автомат і змусять воювати…", – пояснив експерт.

Створити з таких людей ефективні підрозділи неможливо, зазначає Жданов. Якщо і вдасться зібрати невеликі якісні підрозділи, то на їхню підготовку знадобиться дуже багато часу – не менше трьох-чотирьох місяців.

"Проте вже відомо, що деяким мобілізованим оголосили, що вже завтра-післязавтра їх відправляють на фронт, по суті, без підготовки, тому що там у російської армії катастрофічні втрати, які ніким компенсувати", – каже експерт.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...