У Молдові зникло світло під час ракетної атаки РФ на Україну, - ЗМІ

Під час масованої атаки Росії на українські енергооб'єкти у деяких населених пунктах Молдови зникла електроенергія. Можлива причина - відключилася лінія Ісакча-Вулканешти, через яку електрика в країну надходить з боку Румунії, передають Патріоти України.

Світла немає в кількох районах на півночі Республіки Молдова, а також у Бельцахах і частково в столиці країни Кишиневі. Про це повідомляє молдавське видання TV8.

Журналісти зазначають, що інформацію про відключення лінії електропередач їм підтвердили в енергокомпаніях MoldElecrica та Premier Energy. Енергетики обіцяють, що світло повернуть за кілька годин. Енергосистема Молдови тісно пов'язана з українською. Частина згаданої лінії електропередач також пролягає територією України:

"Для світу небезпечні заводи зброї та засоби контрацепції": Папа Франциск закликав молодь народжувати більше

субота, 11 травень 2024, 15:42

Папа Римський Франциск закликав молодих людей народжувати більше дітей, щоб запобігти поступовому старінню населення. Він заявив, що у світовому голоді винне не перенаселення, а споживацтво. Про це пишуть Reuters та Vatican News, передають Патріоти Укр...

Очільник МЗС Литви Ландсбергіс прокоментував погрози Путіна застосувати ядерну зброю

субота, 11 травень 2024, 14:29

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що, на його думку, ядерний шантаж Путіна - це блеф. Про це повідомляє LRT, передають Патріоти України. "Він нічого від цього не виграє, але може втратити все. Деякі країни на його боці, або ...