У Московській і Ленінградській областях РФ посилила приховану мобілізацію, - ГУР Міноборони

Росія посилила приховану мобілізацію у Московській і Ленінградській областях. Влада проводить агітаційну кампанію і мотивує чоловіків підписувати контракти, щоб вирушати на війну в Україну. Про це повідомили на офіційному сайті Головного управління розвідки Міністерства оборони, передають Патріоти України.

Раніше основними "донорами" солдатів були Бурятія, Тува, республіки Кавказу та інші несприятливі регіони. Однак їх мобілізаційний потенціал виснажився, тому РФ активізувала агітацію в Московській і Ленінградській областях.

Відповідальними за приховану мобілізацію призначені місцеві губернатори. Основа всієї кампанії із залучення чоловіків в армію — це реклама. Потенційних бойовиків агітують в інтернеті, ЗМІ, на телебаченні і по радіо.

Людей заманюють високими зарплатами. Чоловікам, які підпишуть контракт, обіцяють виплачувати 240 тис. рублів на місяць. А під час простою — 30-45 тис. У військо набирають всіх бажаючих, навіть частково придатних. Контракт нібито підписується тільки після проходження психологічних тестів і медкомісії, але в Росії це звели до формальностей для набору максимальної кількості "гарматного м'яса".

В даний час основна частина бажаючих з Москви і області укладає контракти на базі військової частини 73621 (1 танкова армія) ЗС РФ – Одинцово, мікрорайон Баковка, Московська область. Після укладення контракту проводиться підготовка контрактників тривалістю від 10 днів до місяця. Головна увага зосереджена на тренуванні екіпажів танків Т-72Б3.

Надалі новоспечених "контрактників" відправляють в 56-й центр підготовки молодших спеціалістів мотострілецьких військ (в/ч 71717), який знаходиться в Сертолово Ленінградської області для проходження поглибленої підготовки.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...