У Москві буде істерика: Фінляндія веде переговори щодо розміщення військових баз США на своїй території

Фінляндія веде двосторонні переговори з США на рахунок розміщення на своїй території американської військової бази. Як повідомляє Helsingin Sanomat із посиланням на учасника переговорів, представника МЗС Фінляндії Мікаеля Антелла, на основі домовленостей сторони повинні скласти Угоду про оборонну співпрацю між країнами, передають Патріоти України.

Ця угода "доповнить членство в НАТО", переконані у Фінляндії. Як зазначив Антелла, "можливе завчасне розгортання оборонної техніки" допоможе зміцнити потенціал стримування а також безпосередньо оборону Фінляндії. У якості основної загрози, через які і ведуться ці переговори, є потенційне застосування Росією військової сили.

"Найголовніше, що угода забезпечує безперешкодне співробітництво зі США у всіх безпекових ситуаціях, а також у найкоротші терміни", – заявив Антелл.

Передбачається, що перемовини між США та Фінляндією щодо умов угоди DCA триватимуть до 2024 року. Далі проект угоди опиниться на розгляді фінського парламенту.

Наразі відомо лише про те, що США можуть отримати "військові зони і гарнізони", однак про щось конкретне Антелл не зазначив – остаточно об’єкти ще не обговорювалися. "Занадто рано спекулювати на цьому, але теоретично це може бути, наприклад, база з техобслуговування винищувачів F-35. На практиці це те, що всі разом вважають за необхідне", – додав Антелл.

"Вітання" з Великоднем від "високодуховних": Російські загарбники вдарили по кафедральному собору УПЦ в Нікополі

понеділок, 6 травень 2024, 2:35

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок російського обстрілу зазнав пошкоджень Преображенський кафедральний собор УПЦ. . У повідомленні інформресурсів УПЦ зазначається, що Преображенський кафедральний собор міста Нікополя зазнав пошкоджень внас...

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...