У Москві буде істерика. "Ми прекрасно знаємо, хто тут агресор": Дуда порівняв Росію з диким звіром, якого треба пристрелити

Президент Польщі Анджей Дуда порівняв Росію з диким звіром, якого треба пристрелити. Він наголосив, що РФ не можна дозволити перемогти у війні проти України, тому що вона продовжить наступати. Про це він сказав в інтерв'ю українським журналістам. Дуда застеріг від будь-яких територіальних поступок країні-терористу, передають Патріоти України.

"Не можна дозволити Росії перемогти, бо вона продовжуватиме наступати. Це буде підтримкою її імперіалізму. Вона, наче дикий звір, який з'їсть людину. Якщо дикий звір пожирає людину, то зазвичай кажуть, що його треба просто вистежити і застрелити, бо він звик їсти людське м'ясо. Так само і з Росією", – пояснив він.

Президент Польщі наголосив, що як тільки Кремль оговтається, він наступатиме на решту територію України, а потім і на Польщу, країни Балтії, а також країни колишньої сфери впливів Радянського Союзу.

"Можливо Захід цього не розуміє, але ми це прекрасно знаємо. Це обов'язкова умова успішного і справедливого завершення цієї війни", – зазначив він.

Дуда додав, що закінченням війни має стати відновлення верховенства міжнародного права.

"Міжнародне право буде відновлене тоді, коли Росія буде витіснена з усіх окупованих земель України. Тобто, коли Україна відновить повний контроль над міжнародно визнаними українськими територіями", – пояснив він.

Польський лідер також зазначив, що Росія має виплатити Україні компенсації.

"І тут немає жодних сумнівів. На щастя, ніхто серйозний на міжнародний арені не сумнівається, що ця компенсація повинна бути виплачена Росією. Чим швидше ці гроші, отримані від Росії, наприклад, через використання заморожених російських капіталів у світі, будуть використані для відновлення України, для відновлення усієї тієї інфраструктури, яка була зруйнована, і для відшкодування тим, хто поніс втрати, тим швидше буде відновлена справедливість і тим швидше ми повернемося до нормального світу", – резюмував він.

Нагадаємо, польський лідер Анджей Дуда заявив, що на найближчому саміті НАТО у Вільнюсі, який пройде вже в червні 2023 року, має намір отримати гарантії безпеки для України. Це безпосередньо відповідає інтересам самої Варшави, адже Польща стала найбільшим економічним партнером нашої країни.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...