У Москві буде істерика: Пашинян заявив, що Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів

Вірменія заблокує трансляцію російських телеканалів, якщо Москва проігнорує вимоги Єревана. Роспропаганді потрібно проявити "повагу до Вірменії та її інтересів".

Чергове попередження РФ на пресконференції 7 травня зробив вірменський прем'єр-міністр Нікол Пашинян. Він заявив, що Єреван готовий сім разів попросити, а потім ще сім разів вимагати – проте якщо росТБ і далі ігноруватиме це, то мовлення заборонять. Слова прем'єра передає NEWS.am.

"Ми, враховуючи дружні відносини між нашими країнами [Вірменією й Росією], готові один раз попросити, два попросити, три попросити і навіть сім разів попросити, а потім один раз вимагати, два вимагати й навіть сім разів вимагати. І якщо після семи разів ця вимога буде проігнорована, то всі ці [російські державні] телеканали не повинні транслюватися у Вірменії, це виключено", – сказав Пашинян.

Він запевнив, що це стосується будь-якої країни. "Ми вже попросили сім плюс один раз і, здається, вже попросили п'ять разів. Ще двічі вимагатимемо. Якщо не вийде, то давайте зафіксуємо, яким буде наступний крок", – додав прем'єр-міністр.

За його словами, у вимогах Вірменії немає нічого "неймовірного". В ефірах російських телеканалів має бути виявлена повага до громадян Вірменії, державного порядку та внутрішнього життя країни.

"Не уявляю, щоб у Росії була можлива трансляція такого телеканалу, в ефірі якого говорять із таким же лексиконом або навіть на рівні 5% від цього про затверджений державний лад, уряд і державу. Такого бути не може, це виключено. Ми просимо про поважне ставлення до Вірменії та її інтересів", – сказав Пашинян.

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...

"Постраждали 13 людей": У міноборони РФ заявили про обстріл Білгородщини

неділя, 19 травень 2024, 20:54

Російське міністерство оборони заявило про нібито знищення 4 повітряних засобів над Білгородською областю. Водночас відомо про буцімто 13 постраждалих. Про це повідомляє міноборони РФ, передають Патріоти України. "Близько 19:00 мск припинено чергову сп...