У Москві будуть скаженіти: Зеленський закликав канцлера Німеччини Шольца приїхати до Києва 9 травня

Президент України Володимир Зеленський закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца зробити "потужний крок" і відвідати Київ 9 травня - в день, коли Росія відзначає перемогу Радянського Союзу у Другій світовій війні. Про це глава Української держави сказав у п'ятницю, 6 травня, виступаючи відеозв'язком у британському аналітичному центрі Chatham House, передають Патріоти України.

"Він запрошений, запрошення дійсне, вже деякий час... Він запрошений приїхати в Україну, він може зробити цей дуже потужний політичний крок - приїхати сюди 9 травня, до Києва. Я не пояснюю значення, я думаю, ви досить культурні, щоб зрозуміти, чому", - цитує агентство слова Зеленського про Шольца.

Він також згадав Маріуполь, де на зруйнованому металургійному заводі в облозі досі ховаються мирні жителі. "(Росіяни) не вірять, що їх можна притягнути до відповідальності за військові злочини, тому що вони володіють силою ядерної держави... Триває 72-й день повномасштабної війни, і ми поки не бачимо її кінця і не відчуваємо жодної готовності російської сторони до її припинення", - зазначив президент України.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...