У Москві українця запроторили до тюрми... за використання GPS-трекера

Дорогомиловський районний суд Москви засудив до 3 років колонії суворого режиму громадянина України Олексія Пасічника за придбання GPS-трекера для використання в особистому автомобілі для охоронних потреб. Про таке рішення суду повідомляють російські пропагандисти, передають Патріоти України.

Проблеми з російським правосуддям в українця почалися у березні 2022 року, після повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну. Пасічника затримала у Москві поліція, висунувши йому спершу звинувачення у порушенні міграційного законодавства та непокорі вимогам поліції.

Після цього проти нього було порушено кримінальну справу, оскільки в його автомобілі виявили GPS-трекер Mini A8. На суді Пасічник стверджував, що купив цей прилад за 5 тисяч рублів (майже три тисячі гривень), щоб знайти автомобіль у разі його викрадення. Однак російський суд вирішив, що звинувачений придбав пристрій для негласного стеження.

За статтею 138.1 КК РФ українцеві “впаяли” три роки суворого режиму.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...