У Миколаєві після докового ремонту спустили на воду військові кораблі ВМСУ "Прилуки" та "Генічеськ"

У Миколаєві спустили на воду катер «Прилуки» та тральщик «Генічеськ»

Сьогодні, 30 липня у Миколаєві спустили на воду катер «Прилуки» та рейдовий тральщик «Генічеськ», повідомляють Патріоти України з посиланням на .пресслужбу Державного концерну «Укроборонпром».

На Миколаївському суднобудівному заводі (МСЗ) завершили їх докову частину ремонту.

За три місяці фахівці підприємства відновили зовнішню обшивку, гвинто-рульовий комплекс, силові установки, механізми тощо.

Катер «Прилуки» біля причальної стінки ДП «Миколаївський суднобудівний завод»

Ремонт військових кораблів відбувся в рамках контракту з Міністерством оборони України, всі роботи завершено в обумовлені терміни.

«Завдяки високій професійності та злагодженості дій працівників нашого підприємства завдання виконано якісно та своєчасно. Миколаївський завод й надалі працюватиме для зміцнення обороноздатності України», – зазначив начальник управління суднобудування та морської техніки ДК «Укроборонпром» Вадим Чабан.

В акваторію держпідприємства для проходження ремонту кораблі увійшли 1 квітня 2021 року.

9 квітня, катер «Прилуки» та рейдовий тральщик «Генічеськ» стали у плавдок, для виконання докової частини ремонту.

Для того, щоб катер і тральник потрапили до акваторії підприємства, у Миколаєві тимчасово розвели три мости: Південнобузький, Інгульський та пішохідний понтонний. Заход кораблів відбувся за графіком. Резервним днем для розведення мостів було визначено 2 квітня.

Патрульний (колишній ракетний) катер «Прилуки» (P153) чекає плановий доковий ремонт – дефектація та відновлення зовнішньої обшивки та конструкцій корпусу, ремонт гвинто-стернового пристрою, донно-забортної арматури, цистерн, трубопроводів, системи головного двигуна, електромеханічної системи тощо.

Попередній доковий ремонт ракетний катер «Прилуки» проходили у 2018 році. Тоді, на доковий ремонт до Миколаївського суднобудівного заводу він прибув 11 вересня, а самі ремонтні роботи завершилися в листопаді того ж року. За це час на підприємстві було проведено роботи з оновлення обшивки корпусу, ремонту донної апаратури та інші відновлювальні роботи.

Рейдовий тральщик «Генічеськ» – єдиний мінно-тральний корабель, що лишився у складі Військово-морських сил України після окупації Криму.

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...