У минулому художники, трактористи, вчителі та будівельники: У ЗСУ показали роботу артилерійського розрахунку (відео)

У мережі показали, як працює колектив артилерійського розрахунку, який знищує ворога на півдні України. Військові безпосередньо обслуговують артилерійську систему, кулемет та інші види зброї і техніки передають Патріоти України.

Усі вони перед повномасштабним вторгненням Росії в Україну були представниками мирних професій – будівельниками, художниками, учителями й трактористами. Сюжет із фронту зробили журналісти телерадіостудії Міноборони України "Бриз", відео опубліковано на каналі Сил оборони півдня в Telegra

"У минулому вони художники, трактористи, вчителі, будівельники. Нині представники цих мирних професій об’єднані у злагоджений і дієвий колектив – артилерійський розрахунок", – йдеться у повідомленні.

Один із воїнів, Костянтин, до початку повномасштабного вторгнення проживав за кордоном, але вирішив повернутися додому, щоб захищати Україну від російських окупантів. Тепер воїн із позивним "Жнець" виконує обов'язки командира гармати й бойового розрахунку однієї з бригад ЗСУ.

Він знищив велику кількість техніки та живої сили ворога. "Така результативність досягається мотивацією та злагодженістю гармашів", – зазначив він.

Юрій, командир відділення, 24 лютого 2022 року потрапив на війну вже вдруге. "Я з Миколаєва, служив ще з 2014 року. Зараз ми стоїмо на резерві. Прямо з роботи приїхав і одразу у військкомат", – сказав воїн.

2014 року він обороняв Попасну на Луганщині, а нині звільняє тимчасово захоплені росіянами населені пункти на півдні України.

Артилеристи працюють 24/7, але не скаржаться, адже чим більше роботи, тим кращий результат, ідеться у сюжеті. "Відпочинку дуже мало. Буває і до ста пострілів, буває й більше. Був дуже інтенсивний бій, нам сказали, що ми дуже багато поклали окупантів", – розповів військовий.

Ворог у відповідь збільшує інтенсивність обстрілів, але шансів на перемогу в росіян немає. "Ми хочемо захистити свої домівки, свій народ, захистити свою Україну", – підкреслив Юрій

Водій розрахунку Максим зазначив, що його служба особливо важлива, оскільки чим швидше військові змінять позицію, тим важче ворогу їх "накрити". Він розповів, що ворогу вдалося дістати вогнем їх лише раз. Тоді, на щастя, усі вижили.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...