У МЗС України відреагували на чутки про можливе скасування безвізу з ЄС

Є певні рекомендації для української сторони, які стосуються не МЗС, а інших органів державної влади, однак про скасування безвізу не йдеться.

Держсекретар Міністерства закордонних справ Андрій Заяць заявив, що загрози скасування безвізового режиму України з Євросоюзом немає, повідомляють Патріоти України.

"Я хотів би застерегти від панічних настроїв, які час від часу спливають з надр інтернету про те, що "все пропало" і "ЄС скасує безвізовий режим". Такої загрози ми не бачимо", - запевнив Заяць.

Дипломат також розповів, що за 11 місяців МЗС уклало 9 договорів про безвізовий режим з різними державами світу. 5 з них вже набули чинності. "За 11 місяців цього року було укладено 9 міжнародних договорів щодо безвізового режиму поїздок з різними державами. Набули чинності 5 міжнародних договорів. Найближчим часом ми готуємо укладення угоди про безвізові поїздки з Гренадою", - сказав Заяць.

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...