У МЗС України відреагували на заяви конгресвумен Спартц щодо глави ОП

Іронія ситуації в тому, що неформальні вказівки стосовно як кому відповідати МЗС отримує наразі від офісу Зеленського, то є самого Єрмака

Міністерство закордонних справ вважає заяви членкині Конгресу США Вікторії Спартц щодо начебто зв’язків глави Офісу президента Андрія Єрмака з Росією спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди, які контрастують з масштабною підтримкою та допомогою Україні з боку США. Про це заявив речник глави МЗС Олег Ніколенко у Facebook, передають Патріоти України.

"На тлі масштабної підтримки (України з боку США – прим) особливо контрастують останні дії та заяви членкині Конгресу США Вікторії Спартц. Вони є неприхованою спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди про начебто зв’язки керівництва України з Росією і втягнути нашу державу у внутрішню політику США", - зазначив речник глави МЗС.

"Радимо пані Спартц полишити спроби заробити собі додатковий політичний капітал на безпідставних спекуляціях довкола теми війни в нашій країні та горя українців. Особливо цинічними є маніпуляції про Україну та її керівництво від конгресвумен українського походження. Членкиня Конгресу має також припинити підривати наявні механізми надання США військової допомоги для України", — наголосили в МЗС.

Ніколенко додав, що українська сторона максимально відкрито взаємодіє із американськими партнерами, надаючи їм вичерпну інформацію про використання техніки; а жодні заяви та провокації "не підірвуть той високий рівень довіри" між Володимиром Зеленським та Джо Байденом й іншими українськими та американськими високопосадовцями.

"Подальша бюрократизація та затягування процесу, якого очевидно і прагне Вікторія Спартц, сприятиме лише подальшому просуванню російських загарбників. На такий сценарій тільки і розраховують в Кремлі", — заявив речник глави МЗС.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...