У "Нафтогазі" пояснили, чи продовжуватиме Україна транзитну угоду з "Газпромом"

НАК "Нафтогаз України" не продовжуватиме угоду про транзит російського газу, зараз іде пошук альтернативних рішень для підтримки роботи української газотранспортної системи. Про це в інтерв'ю виданню Liga.net заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, передають Патріоти України.

"Я можу чітко вам сказати, що Нафтогаз не продовжуватиме транзитну угоду з компанією "Газпром". Перемовини ми не ведемо і не плануємо вести", - сказав Чернишов.

За його словами, транзитом через Україну зараз проходить тільки 4% від усієї потреби європейських країн у газі. "Насправді ми шукаємо альтернативні рішення. Наприклад, на нас виходили бізнеси із Азербайджану. Зокрема, компанія Socar. Але зараз поки немає готового рішення. І про це рано говорити", - додав Чернишов.

У пакеті будуть гаубиці Caesar і танки: Франція готує військове підкріплення для ЗСУ

четвер, 18 липень 2024, 20:45

Франція готує новий пакет військової допомоги Україні. До нього, серед іншого, увійдуть гаубиці Caesar. Про це повідомляє France Info, передають Патріоти України. Згідно з документом, з яким ознайомилося видання, Україна отримає 128 транспортних машин ...

Росія втратила близько 200 танків Т-62: Коваленко пояснив, про що це свідчить

четвер, 18 липень 2024, 20:06

Від часу повномасштабного вторгнення російські окупанти втратили понад 200 танків Т-62 різних модифікацій, з яких 165 верифіковано як знищені, пошкоджені або “затрофеєні”, передають Патріоти України. Військовий оглядач групи “Інформаційний спротив” Оле...