У Нагірному Карабаху чергове загострення за участю російських "миротворців", є загиблі

У Нагірному Карабаху сталося бойове зіткнення між азербайджанськими військовими та силами невизнаної республіки, унаслідок якого з обох боків загинули люди. Про це повідомило міноборони Азербайджану, назвавши дії супротивника «черговою вірменською провокацією», передають Патріоти України.

У відомстві стверджують, що отримали оперативну інформацію про перевезення ґрунтовою дорогою Ханкенді-Халфалі-Туршсу військового спорядження, боєприпасів та особового складу з Республіки Вірменія на територію Азербайджану, де тимчасово дислокований російський миротворчий контингент. Після цього вранці 5 березня азербайджанські військові спробували зупинити та перевірити автомобілі, а згодом «із протилежного боку» відкрили вогонь.

«Унаслідок перестрілки є загиблі та поранені з обох боків», – йдеться у повідомленні.

У міністерстві нагадали командуванню російського миротворчого контингенту, що здійснення перевезень військового та іншого призначення іншими маршрутами категорично неприпустимо.

Своєю чергою, армія оборони невизнаного Нагірного Карабаху заявила, що внаслідок нападу диверсійної групи збройних сил Азербайджану в районі Хайпалу є загиблий та поранений серед співробітників паспортно-візового відділу міністерства внутрішніх справ Нагірного Карабаху, повідомляє Ехо Кавказу.

«Уранці 5 березня диверсійна група хбройних сил Азербайджану обстріляла чергову машину паспортно-візового відділу поліції Нагірного Карабаху», – повідомила поліція регіону.

Тим часом командування російських миротворчих сил, дислокованих у Нагірному Карабаху, напередодні повідомило про порушення режиму припинення вогню в Мартунінському та Шушинському районах, пише видання.

Окрім того, представники влади Нагірного Карабаху заявляють, що напередодні підрозділи збройних сил Азербайджану, дислокованих на підконтрольних Баку територіях в Аскеранському, Мартакертському та Мартунському районах, порушували режим припинення вогню із застосуванням стрілецької зброї.

Поки всі обговорюють наступ на Харків: Експерт назвав іншу ділянку, де РФ може планувати прорив

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:22

Поширюючи чутки про наступ на Харків, Росія, можливо, намагається приховати свої справжні мотиви. Почалася серйозна підготовка ЗС РФ до прориву в Старомайорському районі - Урожайне, що на Південному фронті, передають Патріоти України. Російський військ...

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...