У найближчі часи відбудуться дійсно важливі події: Прем'єр Великої Британії відповів на погрози Путіна щодо дозволу ЗСУ бити далекобійною зброєю НАТО по території РФ

Кір Стармер підкреслив, що цей конфлікт почала саме Росія, і вона може негайно його припинити

Кір Стармер відреагував на погрози Путіна

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер заявив, що його країна не шукає війни з Росією, але допомагає Україні захиститися. Про це він сказав у відповідь на погрози російського диктатора Володимира Путіна щодо війни з НАТО в разі ударів вглиб Росії, передає The Guardian.

Дорогою до Вашингтона для зустрічі з президентом США Джо Байденом Стармер сказав журналістам:

"Ми не шукаємо ніякого конфлікту з Росією, у нас немає таких намірів. Цей конфлікт почала саме Росія. Росія незаконно вторглася в Україну. Росія може негайно припинити цей конфлікт. Україна має право на самооборону".

Він додав, що Велика Британія забезпечила "навчання та спроможності", щоб допомогти Україні відбити російське вторгнення, і сказав, що його візит до США частково присвячений "подальшій дискусії щодо цієї здатності".

Перед цим The Guardian повідомила, що США та Велика Британія разом з іншими союзниками погодилися дозволити Україні завдавати ударів по військових об’єктах у Росії ракетами Storm Shadow, радіус дії яких становить щонайменше 300 км, що є давнім проханням Києва.

У четвер Путін заявив, що будь-які кроки Заходу з надання дозволу Києву використовувати зброю великої дальності проти цілей всередині Росії, означатимуть, що НАТО "безпосередньо воюватиме" з Росією.

Під час спілкування з журналістами у літаку до Вашингтона, прем'єр-міністр сказав, що не коментуватиме конкретно Storm Shadow, але додав, що хоче переконатися, що "всі прийняті нами рішення знаходяться в стратегічному контексті".

"У найближчі кілька тижнів і місяців, ймовірно, відбудуться дійсно важливі події як в Україні, так і на Близькому Сході, і тому необхідно прийняти низку тактичних рішень", – сказав прем’єр.

"Плюс умовний трикутник": Експерт вказав, куди Росія перенесла атаки з Покровського напрямку

п’ятниця, 13 вересень 2024, 9:59

Військовий оглядач Денис Попович розповів, де Росія атакує, враховуючи призупинення наступу на покровському напрямку, передають Патріоти України. «Противник переніс свої атакуючі дії з покровського напрямку, де зараз, обережно скажемо, багато що зупин...

Тягнуть час: Майже 6 млрд доларів для України "пропадуть", якщо Конгрес терміново не вживе заходів

п’ятниця, 13 вересень 2024, 9:57

Термін фінансування для України майже на 6 млрд доларів закінчиться наприкінці місяця. Щоб цього не сталося, Конгрес має вжити термінових заходів, передають Патріоти України. Американські офіційні особи заявили, що адміністрація Байдена попросила Конгр...