"У нас багато біженців": Лукашенко заявив, що Білорусь "лікує і годує" українців і росіян (відео)

Самоназваний "президент" Білорусі Олександр Лукашенко знову видав на-гора низку дивних заяв та взаємовиключних тверджень. Зокрема він заявив, що Білорусь із самого початку бере участь у "військовій операції" РФ проти України, але "не має наміру туди втягуватися", передають Патріоти України.

Диктатор також запевнив, що годує та лікує "українців та росіян" і запропонував свою "формулу миру". Про це Лукашенко заявив в інтерв'ю кореспонденту NBC, який навіщось вирішив поцікавитися позицією повністю підконтрольного президенту РФ білоруського диктатора.

Так, зокрема, Лукашенко протягом однієї хвилини свого спічу встиг заявити, що Білорусь "бере участь у військовій операції", але "не збирається туди втягуватися".

За версією білоруського диктатора, він захищає РФ від "удару в спину" з боку Польщі та Литви, які, як вважає Лукашенко, тільки й чекають на можливість зайти в тил російської армії з боку Білорусі.

"Ми, як я вже багато разів говорив, беремо участь у військовій операції. Маючи на увазі, що ми підтримуємо Росію всіляко. Наша підтримка полягає в тому, щоб наші західні кордони, в даному випадку, з Польщею та Литвою, не були порушені і не було завдано через Білорусь удару в спину російським військам. Від початку так було", – сказав Лукашенко.

Він також видав дивну заяву про те, що годує та лікує "росіян та українців", а також щодня з України до Білорусі нібито тікають по півтисячі людей.

"Сьогодні наша участь полягає в тому, що ми лікуємо росіян та українців, годуємо росіян та українців та в переважній більшості надаємо притулок біженцям з України. Їх за добу до нас прибуває по 400-500 осіб. Ми їх зрівнюємо повністю у правах. Ось наша участь. Але ми нікого там не вбивали і вбивати не збираємося", – заявив білоруський диктатор.

"Нас, по-перше, ніхто не просить брати участь у цій спецоперації, в даному випадку Росія. І ми не маємо наміру туди втягуватися. Ми завжди про це говорили і говоримо. Ну, мабуть, нас не хочуть слухати. І не хочуть почути. Ну, це справа ваша", – продовжував викручуватися вужем Лукашенко.

Далі диктатор ще більше здивував і так ошелешеного журналіста, запропонувавши власну "формулу миру" для України. "Рецепт" Лукашенка простий: треба "просто зупинити війну та домовитися", адже щодня гинуть люди. При цьому, вважає диктатор, категорично не можна говорити, хто ж винний у загибелі людей і хто є агресором.

До слова, тут Лукашенко знову припустився цікавого застереження: ужив слово "ми", розмірковуючи про те, як Росія нібито розпочала переговорний процес з Україною в перші місяці після початку вторгнення.

"Світ зайнятий зараз проблемою і шукає відповідь на запитання: хто винен. Слухайте, потім розберемося, хто винен. Щодня гинуть люди. Давайте зупинимо війну і домовимося. А потім розбиратимемося, хто має рацію, хто винен. І ми розпочали процес переговорів. Але він зупинився, Зеленському заборонили вести переговори. Хто? Здогадайтеся із трьох разів. Він не самостійний. А сьогодні фейки закидати, десь правий, не правий, звинувачувати один одного - не той шлях. Тисячі людей щодня гинуть. В тому числі і цивільні, ні в чому не винні. Це правда. Тому давайте зупинимо цей конфлікт", - заявив білоруський диктатор.

Україні передадуть прототипи артилерійських снарядів дальністю у 100 км – голова правління Rheinmetall

неділя, 5 травень 2024, 16:52

Оборонний концерн Rheinmetall (Німеччина) протягом 2024 року планує поставити Україні "сотні тисяч" артилерійських боєприпасів. Серед них будуть прототипи снарядів із дальністю 100 кілометрів. Про це оголосив голова правління Rheinmetall Армін Папперге...

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...