"У нас дуже хороші люди": Зеленський розповів, про що планує говорити з Трампом

Володимир Зеленський збирається закликати президента США до співпраці.

Президент України Володимир Зеленський розповів про суть розмови з главою США Дональдом Трампом, яку він планує провести під час свого візиту в Америку. Своїми думками з цього приводу він поділився в інтерв'ю телеканалу "1+1", присвяченому 100 дням президента України, передають Патріоти України.

"З президентом (США – ред.) треба зустрітися, познайомитися, подивитися в очі, сказати, що їх цікавить в країні, ми скажемо – що нам потрібно від них. Ми не будемо стояти з простягнутою рукою, ми пропонуємо: інвестуйте в країну, нам потрібні більш дешеві гроші", - зазначив президент України.

Зеленський збирається закликати до співпраці. "Ми нормальна країна, у нас просто йде війна, ми сильна країна, і у нас дуже хороші люди, і не дурніші за будь-яку Америку. Тому давайте разом працювати... У вас є зацікавленість в економіці, на підприємствах, в землі, в енергетичному комплексі, тому давайте гроші, інвестуйте, ми готові говорити з Америкою про бізнес між країнами. Є ще питання міжнародних відносин, питання рішення про припинення війни, чекаємо на їх підтримку, але вони відверто підтримують", - додав він.

Зеленський також розповів, як вмовляє лідерів інших держав інвестувати в Україну. "Я їм розповідаю, що у нас за країна. Інвестуйте туди, інвестуйте в Херсонщину, подивіться, яка Одеса, подивіться, скільки у нас там туристів, подивіться, які медики, подивіться, які у нас виробники в Кривому Розі, в Маріуполі. Вони не знають назв... Я їм про Хортицю, а вони: "Що це таке?" Давайте інвестувати, давайте робити там парк, як Діснейленд і так далі", - поділився гарант.

Зеленський також уточнив, що потенційних інвесторів відлякує українська правоохоронна система. "А як ви будете нас захищати? У вас немає судів". Я відповідаю: "Ви будете мені телефонувати". Ну, поки немає суду, як я буду захищати – буду телефонувати всім, в поліцію, прокуратуру, СБУ: "Їдьте, захищайте, тому що вони будують нам завод на 5000 людей", - підкреслив глава держави.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...