"У нас дуже слабкий президент", - екс-міністр Омелян

На думку Володимира Омеляна, новий уряд та його глава планують не реформи, а популістське загравання із народом.

Володимир Омелян. Фото: Українська правда.

Екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що ситуація з призначенням нових міністрів нічого не змінить в країні. Про це він розповів в ефірі програми "Вечір з Мирославою Барчук", передають Патріоти України.

"Ми бачимо очевидну ситуацію, що Зеленський знову зіграв не так, як міг і мав би за логікою. У нас, очевидно, дуже слабкий президент: і інтелектуально, і управлінськи. Слабкому президенту вкрай необхідна сильна адміністрація чи його офіс. Цього не відбулось, бо Єрмак, який замінив Богдана старається переграти площину бою під себе, але не більше того. Стратегії там ніякої немає. Замість того, щоб мати яскравого, сильного прем’єр-міністра, який би зміг посилити і самого президента. У президента завжди є можливості обмежити електорально прем’єр-міністра. Вони призначають знову пана Шмигаля. Не хочу його образити, але я слухав уважно його виступ у парламенті - його відповіді на запитання жодної конкретики. Тут не можа списувати, що він нова людина чи нове обличчя. Він певний час попрацював в уряді. Питання були базові: що робити з малим - середнім бізнесом? Що робити з шахтарями? Яка соціальна політика? Жодної відповіді не прозвучало. Дуже важливий акцент в його промові, що першочерговим будуть соціальні виплати", - сказав Омелян.

За його словами, уряд і Зеленський зараз даватимуть соціальний популізм і замість того, щоб займатися проривними речами, реформуванням, стратегуванням держави, будуть "чергові подачки" - дадуть пенсіонерам та ще комусь, але це нічого не змінить, а навпаки "посилить глибину падіння".

Джерело: Еспресо.ТV

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...