"У нас є дві хиткі точки": На форумі в Давосі дали прогноз, де Путін може розпалити війну для відволікання уваги від України

Для відвернення уваги Заходу від війни, яку держава-терорист Росія веде проти України, вона може спровокувати конфлікт на Балканах. Йдеться, зокрема, про Республіку Сербську в складі Боснії та Герцеговини, а також північ Республіки Косово. Про це заявив президент Північної Македонії Стево Пендаровський під час засідання Міжнародного економічного форуму в Давосі, передають Патріоти України.

Він зазначив, що режим російського диктатора Володимира Путіна намагається спровокувати людей, щоб підірвати цілісність цих країн, причому почалося це багато років тому (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця новини).

"У нас є дві хиткі точки в регіоні Західних Балкан. Це Республіка Сербська в складі Боснії та Герцеговини, а також північ Республіки Косово", – уточнив Пендаровський.

За його словами, активність російської пропаганди там знизилася останніми роками, оскільки сконцентрувалася на протистоянні з західними союзниками через війну в Україні. Водночас політик висловив думку, що якщо Росія спробує відвернути увагу Заходу від нашої країни, то Західні Балкани більше схильні стати місцем таких дій, ніж Балтія.

"І країни НАТО, ЄС, а також країни – кандидати на вступ в ЄС повинні подбати про це", – додав він. Ключовим гравцем, на думку Пендаровського, в цій ситуації мають стати США, адже саме вони надають найбільше військової допомоги для України.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...