"У нас є козир": Генерал Кривонос назвав завдання №1 для України

Генерал-майор запасу ЗСУ Сергій Кривонос зауважив, що росіяни уникають вести бойові дії в умовах міської забудови, тому будуть намагатися обійти й Мирноград, і Покровськ, аби взяти ці міста в кліщі або в оточення. Про це він розповів в етері Еспресо, передають Патріоти України.

"Багато, чого ще треба зробити, а це стосується і підготовки людей, мобілізаційних навчених, мотивованих ресурсів, і підготовки економіки, все ж таки перевести її функціонування в умови воєнного часу, і продовжити фортифікаційне обладнання місцевостей. Наразі ми бачимо достатньо серйозний провал на Покровському напрямку, де ворог швидко просувається за двох причин. Перше – слабке фортифікаційне обладнання території, що стосується Покровського напрямку. Друге - відсутність потрібної кількості людей, яких ми могли б поставити в окопи", - прокоментував генерал-майор запасу ЗСУ.

За його словами, ці два складні питання потрібно вирішувати, хоча це все треба було робити значно раніше, навіть не вчора чи позавчора.

"Але між тим, час є, і завдання №1 зараз для України, не тільки для ЗСУ, підкреслю, що для України, - підготувати й Мирноград, і Покровськ до потужної оборони, до ведення боїв в умовах міської забудови, чого не дуже люблять росіяни. Я думаю, що вони будуть намагатися обійти ці міста, аби взяти їх в кліщі або в оточення. Бо, як показав досвід Бахмута та Авдіївки, противник достатньо довго, попри свої втрати, штурмує міста. Тому у нас є козир, який ми можемо використати на свою користь, - підготувати ці міста до потужної оборони", - резюмував Сергій Кривонос.

П’яним накричав на жінку і побився в барі: Соратнику Орбана довелося скласти мандат євродепутата

п’ятниця, 23 серпень 2024, 20:18

Балаж Дьорффі, депутат Європейського парламенту від партії угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана "Фідес", у п’ятницю 23 серпня оголосив про складання мандата після інциденту напідпитку напередодні. Про це сам Дьорффі повідомив у Facebook, передают...

Символічний, але важливий крок: ЗСУ встановили синьо-жовтий стяг у тимчасово окупованих Олешках (відео)

п’ятниця, 23 серпень 2024, 20:02

До Дня прапора України військові ЗСУ за допомогою БпЛА встановили синьо-жовтий стяг у самому центрі окупованого міста Олешки на лівобережжі Херсонщини. Про це повідомили на сторінці 124-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ у п’ятницю, 23 серпня...