"У нас є всі можливості створити "Залізний купол": Жданов розповів, як захистити небо України

В Україні реально створити систему "Залізний купол", яка буде дуже ефективною в захисті проти ворожих ракет. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в ефірі телеканалу FreeDom, передають Патріоти України.

"Я думаю, що у нас є всі можливості створити "Залізний купол". У нас, до речі, величезна школа, одна з кращих була в Радянському Союзі, і ми її зберегли, по радіолокаційних станціях, це перше, і друге – наші конструкторські бюро показують, що вони в змозі практично з нуля побудувати будь — який ракетний комплекс, і це не проблема, зробити протиракетний комплекс", - сказав експерт.

Жданов також повідомив, що КБ "Луч" саме про це і заявляло, що вони готові створити систему ППО на базі ракети "Нептун". "У нас величезний потенціал, і ми можемо це зробити", – резюмував він. За словами експерта, точність ракет не має ніякого відношення до їх збивання.

"Залізний купол" створювався, по-перше, під реактивні снаряди, якими "Хамас", "Хезболла", "Ісламський джихад" та інші терористичні організації обстрілювали з саморобних пускових установок і реактивними снарядами територію Ізраїлю. І під це створювався "Залізний купол". Сенс "залізного купола" в тому, що він збиває ці цілі з дуже високим ступенем ефективності. А швидкість польоту цілі для" залізного купола " не має значення, головне, щоб вона потрапляла в зону ураження цієї системи.

Це від 4 до 70 км по дальності і до 4 км у висоту. Як приклад протиракетної оборони об'єкта - "Залізний купол", на мій погляд, досить ефективна річ. Але якщо будувати систему оборони в масштабах країни, а у нас з вами найбільша країна в Європі, то може бути об'єктові комплекси можна буде виробляти на самому останньому етапі, головне – закрити небо від основної маси ракет, які летять з боку нашого супротивника", – розповів Жданов.

Керченському мосту, логістичним вузлам та базі в Севастополі хана? - США дозволили Україні застосовувати далекобійні ATACMS по Криму - The New York Times

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:42

Україна вже отримала версію балістичні ракети ATACMS із дальністю до 300 кілометрів, стверджують джерела. США дозволили Україні бити по об'єктах у Криму далекобійними балістичними ракетами ATACMS. Про це напередодні повідомила газета The New York Times...

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...