"У нас найвища готовність серед інших кандидатів": Україна вступить до ЄС протягом двох років, а до НАТО ще раніше, - Стефанішина

Україна буде готова до членства в ЄС через 2 роки. Проте вступити до НАТО наша країна зможе раніше, ніж до Європейського союзу. Це може статися після перемоги України у війні. Таку думку "Голосу Америки" висловила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, передають Патріоти України.

"Ми будемо готові до членства в ЄС у найближчі 2 роки, але звичайно перебіг війни буде визначати політичні рамки. Я вважаю, що 2 років нам буде достатньо для повної готовності й в момент, коли завершиться війна, ми зробимо в 10 разів більше, ніж ми робимо зараз, щоб це рішення було ухвалене", – сказала Стефанішина.

За словами Стефанішиної, наша країна навіть в умовах війни є великою частиною європейської економіки. Зокрема, Україна входить у топ-20 імпортерів різної продукції до ЄС і найбільшим ринком на території Європи.

"І з цієї точки зору готовність України до вступу в ЄС найвища серед інших країн", – наголосила віцепрем'єр-міністр.Вона додала, що Україна не перестане бути аграрною країною і вона стане членом ЄС з усіма своїми сільськогосподарськими територіями. І наразі в ЄС переглядають аграрну політику, щоб адаптуватися до приходу нових потужних гравців на європейському ринку, додала Стефанішина.

Вона зазначила, що в Україні так само працюють і над шляхом до вступу в НАТО, але саме рішення залежить не лише від України. За її словами, питання щодо вступу в Альянс – це політичне рішення.

"На саміті у Вільнюсі воно було ухвалене. Ми працюємо над тим, щоб посилити сумісність з силами Альянсу і посилити стратегічну обороноздатність країни через реформи в секторі безпеки та оборони, і через уроки війни, які ми вивчили", – зазначила віцепрем'єр-міністр.

При цьому Стефанішина вважає, що Україна може вступити в НАТО швидше ніж в ЄС. Це пов'язано з тим, що після перемоги Альянс захоче мати у себе країну з однією з найсильніших армій, яка буде гарантом безпеки для Європи.

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...