"У нас наші ж артилеристи своїх накривають": Окупант поскаржився на великі втрати від "дружнього вогню" (відео)

Російські окупанти в Україні скаржаться на великі втрати від "дружнього вогню" і бідкаються, що їх нема ким замінити, щоб відвести на ротацію. Зі свого боку вони в українські позиції переважно не влучають. Про це йдеться в перехопленій Головним управлінням розвідки України телефонній розмові російського військового з його матір'ю, передають Патріоти України.

Окупант на момент розмови перебував у Харківській області. "Та так усюди. Про що говорити, якщо у нас наші артилеристи своїх же накривають. В танку сиділи, думали, то українці стріляють з міномета. Чуємо, ззаду виліт, і по нас – на, нах*р", – розповів окупант про свої будні в Україні.

На запитання, чому він має воювати, а хтось – ні, окупант пояснив, що багато російських військових звільняється зі служби і не хоче їхати в Україну. "Нема кому воювати. Багато звільняються, не хочуть їхати сюди. Тут просто такі умови, що пипець. Не як на картинках. От, наприклад, вчора пішли у наступ, не скоординувались – і їх українці накрили. Осіб 20 пораненими. …Ми скільки дивились – наші взагалі не влучають в українців, ну, наша дивізійна артилерія", – бідкається окупант матері.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...