"У нас нейтралітет": Стало відомо, через яку країну ЗСУ не отримють боєприпаси до зенітних установок Gepard

Швейцарія відхилила апеляцію Німеччини щодо дозволу на реекспорт боєприпасів швейцарського виробництва в Україну. Такий крок може порушити швейцарський нейтралітет, зазначає Reuters, передають Патріоти України.

Відзначається, що міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт минулого місяця звернулася до уряду в Берні з проханням надати дозвіл на постачання 12 400 боєприпасів швейцарського виробництва для зенітних самохідних установок Gepard, які Берлін вже поставив Україні для допомоги у війні з росією.

«Відповідно до принципу рівного ставлення в законі про нейтралітет, Швейцарія не може погодитися з проханням про передачу військового майна швейцарського походження Україні, поки остання бере участь у міжнародному збройному конфлікті», — заявили в уряді.

Також в уряді додали, що оскільки правова ситуація залишається незмінною, схвалення передачі Німеччиною Україні швейцарського військового майна все ще не є можливим.

Зазначимо, що 35-мм снаряди постачалися швейцарськими компаніями німецькій армії кілька десятиліть тому з умовою, що вона не зможе реекспортувати ці боєприпаси без схвалення Швейцарії.

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...

Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

неділя, 28 квітень 2024, 17:56

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуд...