"У нас общество не созрело для того, чтобы голосовать за женщину": Лукашенко розповів, хто буде наступним президентом Білорусі (відео)

Збір підписів для висунення кандидатів у президенти Білорусі ведуть 14 ініціативних груп, у тому числі їх кандидатами є чотири жінки.Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що суспільство не готове до того, щоб президентом країни стала жінка. Таку заяву він зробив під час спілкування з працівниками Мінського тракторного заводу, передають Патріоти України.

"У нас суспільство не дозріло для того, щоб голосувати за жінку. Тому що у нас за Конституцією президент має сильну владу. У нас не Литва. Там президент була Даля Грібаускайте: прийшла, усміхнулася, посиділа і пішла. Ні за що не відповідає, тому що там парламентська республіка. У нас - ні. Президентом буде мужик, я в цьому абсолютно переконаний", - заявив Лукашенко.

Правда, перед цим президент Білорусі зробив реверанс у бік потенційних кандидатів-жінок, похваливши те, як у них організований процес збору підписів. "Вони тихо, спокійно збирають ці підписи. Нещодавно поцікавився - ці жінки зібрали більше підписів, ніж всі мужики, які в інтернеті піаряться", - зазначив глава Білорусі.

Це далеко не перше дискримінаційне висловлювання Олександра Лукашенка щодо ролі жінок у білоруській політиці. Наприклад, у 2015 році під час виборів він, кажучи про своїх опонентів, так висловився про першу в Білорусі жінку-кандидата на пост глави держави Тетяну Короткевич: "У нас у президента повноважень купа - від безпеки до економіки, які поки людина в спідниці, напевно, не зможе виконувати".

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...