"У нас сьогодні така тактика": Генерал армії припустив, коли відбудеться повна деокупація української території

Сьогодні концепція росіян полягає в тому, що вони переходять до затяжної широкомасштабної війни з мобілізацією всіх ресурсів. Натомість в українців зовсім інший підхід: не заморозити, а шукати слабкі місця, маневрувати, знищувати резерви ворога і в оперативно вигідних ситуаціях просуватись вперед, створюючи передумови для широкого наступу, передають Патріоти України.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.ua сказав генерал армії, керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж.

Відтак з нашого боку немає ідеї затягування війни. У нас сьогодні така тактика:

  • пройти на півдні або на сході в деяких секторах ряд потужних укріплень або зайти з флангів;
  • пробити лінію оборони і розпочати вже комплексні операції зі звільнення територій.

Якщо ми говоримо про запорізький напрямок, це дійти до моря. З іншого боку, з Херсонської області можна зайти й вже фактично взяти в "кліщі" величезне угрупування в цьому секторі.

Отут уже передумови і звільнення територій, і їхнього відступу або втечі. За словами генерала, вже починає вимальовуватися перспектива і по Криму. Може частково і затягується процес, коли Росія буде успішно нарощувати ресурси, особливо вогневі й людські.

"Але ми це враховуємо і орієнтуємося на те, що на якомусь етапі перейдемо до широкомасштабних наступальних операцій і не будемо заморожувати конфлікт. Тому що територія, яка сьогодні окупована, повинна бути звільнена, я рахую, до кінця цього року, максимум – до початку наступного", – підсумував Маломуж.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...