"У нас уже нема полку, 2500 осіб загинуло": "Мобік" розповів про втрати армії РФ (аудіо)

Двадцятьом тимчасово мобілізованим росіянам із Липецької області, які втекли з позицій у районі Сватового на Луганщині, загрожують кримінальні справи за дезертирство. Решта 2500 чоловіків з їхнього батальйону загинули. Про це пише російське видання "Верстка" з посиланням на родичку одного з військових. Також видання оприлюднило аудіозапис телефонної розмови одного з мобілізованих, якому вдалося вижити, передають Патріоти України.

"Ми просто м'ясо, просто йо**не м'ясо, нас за людей не сприймають. Пацани приходять, з одного тільки ось батальйону, приходять 15 людей, 20 людей і кажуть, що все, хлопців більше немає, наших батальйонів немає. Вчора нам комбат штовхав на*уй: "хлопці вам потрібно протриматися два тижні". Як два тижні триматися, коли ми тут 12 або скільки там днів, а в нас уже полку нема, 2500 людей загинуло. У нас вчора забрали зброю, ми вже вважаємося дезертирами. Ті, хто хлопців виносили, хто зараз тут знаходиться, кажуть: "бл*, посадіть нас на*уй, ми туди не підемо більше". Реально вони кажуть, що краще 10 років відсидять, але будуть живими. А їм кажуть: "ви дезертири хлопці, ви не виконали наказу, ви кинули своїх офіцерів", яких не було", – каже мобілізований.

"Верстка" стверджує, що йдеться про військовослужбовців 2-ї комендантської роти 362-го мотострілецького полку, які проходили навчання у навчальному центрі ВПС у Воронежі.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...