"У нас вільна країна": У Авакова відреагували на діяльність московських телепропагандистів

Чи потрібно Україні, навіть на взаємній основі, обмінюватись з державою-агресором інформаційними уповноваженнями має відповісти влада. Адже ті, кого засилають в Україну ніяк критеріям преси не відповідають, уявляючи собою агентів "інформаційних військ"

Російські пропагандисти у Києві розгнівали українців, але не МВС

Представники російських ЗМІ мають право на здійснення своєї роботи в Україні, якщо це не порушує українських законів. Про це сказав радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко, наголосивши, що в Україні є можливість для роботи журналістам (включно з кремлівськими "гібридними" телевізійними терористами.-ред.) з усього світу, зазначають Патріоти України.

"Така можливість є у частини російських журналістів, які не є пропагандистами, а таких, на жаль, дуже мало. Якщо говорити про "НТВ", то я розумію, що це особи, які працюють на проросійську пропаганду. Тобто є частина журналістів, які за російськими мірками є маргінальними ЗМІ, але разом з тим вони намагаються відповідати стандартам журналістики. Через те такі журналісти мають можливість приїхати в Україну і здійснювати свою роботу", — пояснив радник голови МВС.

Що стосується необхідності реакції правоохоронних органів на роботу російських журналістів в Україні, то тут Варченко повідомив: "Закону, який забороняє особі з камерою, чи мобільним телефоном, чи мобільною камерою здійснювати фото- чи відеофіксацію в публічних місцях на публічних заходах, у нас немає. Кожен може вільно збирати та поширювати інформацію".

Як повідомлялось, у Києві були помічені пропагандисти прокремлівського телеканалу "НТВ". Інна Осипова та Андрій Стеняхін з'явилися у сюжеті російської програми "Підсумки тижня" від 19 травня, в якому висвітлювали останні події в Україні.

У коментарях українці закликали правоохоронні органи адекватно відреагувати на дану інформацію. Були і радикальніші заклики: "Треба відловлювати!", "У клітку, а потім обмінювати на українських полонених!".

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...