"У нас влияние РФ настолько велико, что Украина даже не может этого представить", - правозахисник із Казахстану

Правозахисник з Казахстану Куат Ахметов став відомий зовсім нещодавно. Саме він був автором роликів "мовного патруля", де російськомовні громадяни приносили вибачення. Виявилося, що Ахметов вже 13 років займається захистом своєї рідної мови. Активіст здивований, що російський пропагандист Володимир Соловйов помітив його діяльність тільки зараз, передають Патріоти України.

У Москві Ахметова називають одним з лідерів "мовних патрулів". Насправді казахи вирішили захистити свої права і допомогти землякам, які повернулися з Китаю, асимілюватися на батьківщині. Справа в тому, що ці люди не володіють російською мовою - тільки казахською і китайською, а в Казахстані від них вимагали обов'язкового знання нерідної мови.

"У нас вплив Росії настільки великий, що навіть Україна не може цього уявити. Я приїхав в Україну і бачу, наскільки тут вільно дихається", - прокоментував Ахметов. З його слів, уряд Казахстану, виконуючи вимоги Москви, переслідує всіх громадян, які потребують обслуговування казахською мовою. При цьому росіяни навмисне породили міф про принижених "патрулями" російськомовних жителів Казахстану, спотворивши реальні факти.

За словами Ахметова, він дійсно знімав ролики з вибаченнями громадян, які ображали казахів. Однак пропагандисти не показали іншу частину відео. Справа в тому, що, згідно із законодавством Казахстану, люди, які публічно принизили кого-небудь за національною ознакою, повинні понести суворе покарання. Однак якщо вони принесуть вибачення, то можуть відбутися штрафом або мінімальним покаранням. Він знаходив людей, які критикували його земляків, і записував ролики, щоб захистити порушників. Однак російські ЗМІ спотворили реальну суть акції.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...