"У нас вже був день перемоги": Мобілізовані в "ЛНР" відмовилися воювати за "ДНР" (відео)

У самопроголошеному терористичному угрупуванні "ЛНР" почали протестувати мобілізовані військовослужбовці. Вони заявили, що не хочуть воювати у сусідній квазіреспубліці "ДНР", куди їх відправляють погрозами та шантажем. Терористи поскаржилися, що їх кидають у бій на окуповану частину Донецької області, і заявили, що нібито вже виконали свій "обов'язок " зі "звільнення" Луганщини. Звернення опублікували українські канали в Telegram у неділю, 14 серпня, передають Патріоти України.

Військовослужбовці-окупанти зазначили, що підконтрольний Росії ватажок "республіки" Леонід Пасічник оголосив у захопленому регіоні "день перемоги" ще 3 липня. "Ми, військовослужбовці мобілізаційного резерву батальйону 2740 року, відмовляємося йти воювати на територію "Донецької військової республіки". Свій обов'язок щодо захисту "Луганської народної республіки" ми виконали. День перемоги був оголошений главою республіки 3 липня 2022 року", – сказали вони.

Терористи визнали, що їх кидають у бій а "ДНР" шантажем та погрозами. Ймовірно, окупанти не хочуть бути гарматним м'ясом Росії вдруге. "Нас погрозами, шантажем, залякуванням та обманом намагаються загнути на територію "ДНР", – сказано у зверненні.


У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...