У НАТО відправили "послання Путіну" масштабними маневрами в небі над Європою (відео)

Американські стратегічні бомбардувальники B-52 за один день пролетіли над десятками країн НАТО в Північній Америці та Європі в супроводі винищувачів союзників. Операція проводилася в межах навчань Allied Sky і "в полі видимості Росії". Її анонсували в заяві на сайті Європейського командування США ще 31 травня. А 2 червня телеканал CNN виклав ролик про польоти, підкресливши, що в такий спосіб було відправлено послання президенту РФ Володимиру Путіну, передають Патріоти України.

В операції брали участь літаки B-52H Stratofortress, які розміщені на авіабазі Морон в Іспанії і США. Винищувачі союзників піднялися в небо з Бельгії і Нідерландів, щоб зустріти "американців" у центральній Європі над повітряним простором Бенілюксу. Одночасно винищувачі з Норвегії та Туреччини супроводжували В-52Н на крайній півночі і півдні території Альянсу.

Різні типи таких літаків також літали з американськими бомбардувальниками через кожну країну НАТО в Європі, "демонструючи широту солідарності союзу". Крім того, американська група з літаків управління і зв'язку E6-B вилетіла зі США в Канаду.

"Стоячи пліч-о-пліч під час таких повітряних операцій, ми формуємо "м'язову пам'ять", необхідну для забезпечення швидкого реагування НАТО на будь-який виклик", – сказав командувач Об'єднаних сил генерал Джефф Гарріган.

CNN підкреслює, що операція проводилася "в полі видимості Росії".

"Це частина великомасштабної місії НАТО, яка включає більш ніж 20 повітряних місій НАТО, як послання президенту РФ Володимиру Путіну. За два тижні до саміту президента США Байдена з Путіним, своєчасна заява Байдена і підняття крил НАТО в небо поряд із місцем, де винищувач Білорусі змусив приземлитися пасажирський літак, піднімають підсилення напруженості", – додали журналісти.

Зазначається, що навчання Allied Sky планувалися давно і демонструють можливості всього Альянсу та його готовність захищати територію союзників. Минулого тижня НАТО провело великі навчання, в яких брали участь тисячі військових, десятки літаків і кілька кораблів.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...