У НАТО відреагували на заяви Росії про відхід із Херсона

9 листопада Росія заявила, що виводить війська з Херсону. На такі заяви уже відреагували й у НАТО. Там заявили, що уже обізнані щодо заяв російського командування. Про це повідомив на пресконференції генсекретар НАТО Єнс Столтенберг, передають Патріоти України.

В НАТО чекають на подальший перебіг подій

Однак лише цих заяв мало. У НАТО наразі очікують на інформацію щодо подальшого розвитку подій. "Ми чули заяви, але ми, звісно, будемо чекати, аби побачити, що дійсно відбуватиметься на місцях", – сказав Єнс Столтенберг.

Також генсекретар НАТО нагадав журналістам, що росіяни на початку повномасштабної війни вийшли з північної частини України, потім ЗСУ здійснили неймовірний контрнаступ у Харківській області. Станом на сьогодні ж війна триває та захисники України поступово вибивають окупантів з Херсонської області.

Пресконференція Єнса Столтенберга: відео

Росія оголосила про вихід з Херсону

Про те, що російська армія покидає правий берег Дніпра, повідомив воєначальник країни-агресорки Сергій Суровікін. Він повідомив, що "Херсон та прилеглі населені пункти не можуть забезпечуватись та функціонувати. Оборона буде організована лівим берегом Дніпра".

Ба більше, це зробити наказав глава Міноборони РФ Сергій Шойгу, додавши, що рішення про оборону на лівому березі Дніпра непросте. Однак Росія буцімто хоче зберегти життя своїх військових.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...