"У "нацистів" наші діти сидять у теплі. Може, ви чогось не договорюєте?": Мати полоненого окупанта накинулася з критикою на Путіна та Шойгу

Жителька Петрозаводська Ірина Чистякова заявила, що президент Росії Володимир Путін та міністр оборони Сергій Шойгу нічого не роблять для повернення солдатів з українського полону. Про це жінка сказала на брифінгу "Ради матерів та дружин військовослужбовців", передають Патріоти України.

Чистякова кілька місяців шукала свого сина Кирила, який потрапив у полон, воюючи проти України. За словами жінки, російське Міноборони в пошуках їй жодним чином не допомагало.

"Я все зробила сама: знайшла, довела (що він живий – ред.). Тому що це мій син, і він мені потрібен. Він не потрібен Путіну, він не потрібен Шойгу. Вони сидять, їм тепло! Вони ж не в окопах та не у в'язниці 8 місяців в Україні! У нацистів, як вони кажуть. Питання – чому у нацистів наші полонені виходять нормальні? Можливо, ви нам щось не договорюєте і там зовсім не нацисти?" – виголосила у промові мати російського полоненого.

Вона додала, що українська влада фактично зберегла життя її синові. Ще на початку війни Чистяковій телефонували з СБУ та пропонували допомогу в пошуку Кирила. Жінка зізналася, що відмовилася від допомоги, бо боялася репресій в РФ.

"Ми худоба чи що? Ми народжували своїх дітей не для того, щоби хтось вирішував свої проблеми! Ви не зліть нас, матерів. Ви поверніть нам наших дітей", – заявила Чистякова, звертаючись до керівництва своєї держави.

Зауважимо, раніше видання "Важные истории" писало про сина Чистякової. Повідомлялося, що хлопця призвали на строкову службу в жовтні 2021 року і відправили до військової частини в Лузі. Наприкінці грудня командування ввело Кирила в оману і змусило підписати контракт. У лютому Кирило опинився на війні проти України, а за місяць зник безвісти. Мама бійця самотужки вирушила на його пошуки – спочатку до окупованого Донецька, а потім до Ростова-на-Дону, проте не змогла відшукати сина. Лише кілька днів тому жінка отримала дані, що Кирило перебуває в полоні.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...