У небі над Україною пролетіли канадські бойові винищувачі CF-18 (відео)

Винищувач CF-18A ПС Канади. Фото: Phylyp.

Канадські винищувачі CF-18 долучилися до багатонаціональних навчань Rapid Trident-2021, що проходять в Україні, інформують Патріоти України.

Американський підрозділ Національної гвардії штату Вашингтон, у співпраці з канадськими військовими викликали авіаційну підтримку під час навчальної демонстрації на військових навчаннях Rapid Trident-2021, повідомили на офіційній сторінці Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки-Україна

Канадські бойові літаки CF-18 та українські винищувачі СУ-27 пролетіли в небі над військовими позиціями для імітації удару по наземним об’єктам.

"Ця багатонаціональна взаємосумісність показує наскільки добре країни-партнери можуть спільно працювати на землі та у повітрі", – зазначили у повідомленні JMTG-U (Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки-Україна).

Гелікоптер UH-60 Black Hawk армії США на навчаннях Rapid Trident-2021. Фото: ЗСУ.

Окрім того до навчань залучаються і американські військові гелікоптери Sikorsky UH-60 Black Hawk, які на Rapid Trident-2021 виконують навчально-бойові завданння в українському небі. До багатонаціональних українсько-американських військових навчань Rapid Trident-2021, які стартували 20 вересня на Львівщині, залучені підрозділи з багатьох країн світу.

Окрім України та США, в них беруть участь військовослужбовці Болгарії, Канади, Грузії, Федеративної Республіки Німеччини, Італійської Республіки, Йорданського Хашимітського Королівства, Литовської Республіки, Республіки Молдова, Ісламської Республіки Пакистан, Республіки Польщі, Румунії, Туреччини та Великої Британії. Також до навчань долучився особовий склад Литовсько-Польсько-Української бригади.

Механізовані, танкові та артилерійські підрозділи Збройних сил України під час тренувань відпрацьовують методи ведення активної оборони і тактики наступальних дій. 25 вересня, було здійснено спільне десантування військових США та України з літака С-130. Десантування було здійснено над Яворівським полігоном. Також участь у стрибках приймали польські десантники. Військові застосували парашутні системи американського виробництва.

Напередодні інструктори США провели масштабне передстрибкове тренування військовослужбовців Десантно-штурмових військ ЗС України. Українсько-американські військові навчання Rapid Trident – 2021 триватимуть до 1 жовтня 2021 року. В них беруть участь близько 6000 військовослужбовців.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...