У недонадімперії підгорає: Україна днями очікує важливе рішення ЄСПЛ щодо окупації Криму, Малюська розповів подробиці

Україна очікує рішення Європейського суду з прав людини стосовно позову проти Росії через спробу силової анексії Криму, зазначають Патріоти України.

"Зараз ми очікуємо винесення рішення ЄСПЛ щодо прийнятності. Це ще не буде рішенням по суті вимог, але точно буде важливим проміжним результатом. Дату оголошення рішення щодо прийнятності ЄСПЛ розмістить на своєму сайті протягом найближчих кількох днів", - повідомив міністр юстиції Денис Малюська у Facebook.

Якщо ЄСПЛ визнає справу прийнятною, він перейде до розгляду скарги України по суті.

"Якщо ні – будемо воювати по інших справах", - додав урядовець.

Позов Україна подала 13 березня 2014 року.

Міжнародні суди у справах "Україна проти Росії" схильні приймати рішення на нашу користь. Проблема полягає в тому, що РФ не виконуватиме присудів. Кремль намагається нівелювати рішення міжнародних установ та законодавчо визнати їх необов'язковими.


Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...