У Німеччині напали на проукраїнського депутата Бундестагу

У Німеччині у суботу, 1 червня, напали на депутата Бундестагу Родеріха Кізеветтера, який є прихильником збільшення поставок озброєння для України. Про це повідомило Schwäbische Post, передають Патріоти України.

За даними видання, на чоловіка напали у місті Аален, він отримав легкі ушкодження. Інцидент стався вранці 1 червня біля агітаційного намету партії ХДС (Християнсько-демократичний союз). Кізеветтер заявив, що нападник назвав його «розпалювачем війни».

«Я простояв там приблизно п’ять хвилин, коли він [нападник] підійшов до мене і закричав, назвавши мене „розпалювачем війни“ …Після цього він штовхнув мене і повалив намет, під яким ми стояли. Я не знав, хто це був, подумав, що мені потрібен запис, і пішов за ним із мобільним телефоном. Тоді він підбіг до мене, вдарив, а потім штовхнув», — розповів він.

Як пише Schwäbische Post, нападником є Петер Бауер, кандидат у депутати місцевої ради від іншої партії. Кізеветтер неодноразово висловлювався за надання більшої допомоги Україні. У липні 2023 року Кізеветтер закликав західних партнерів, зокрема Німеччину, надати Україні всю необхідну зброю, а не критикувати дії українських військових.

У травні 2024 року він з групою інших депутатів Бундестагу заявляли, що країни НАТО можуть допомогти Україні захистити частину її західної території за допомогою розташованих на східних кордонах Альянсу систем протиповітряної оборони.

Дуже бояться правди? Росія на законодавчому рівні забороняє книги з історії України

понеділок, 8 липень 2024, 12:56

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що Росія на законодавчому рівні забороняє книги про українську історію та будь-які видання, у яких розповідають правду про незалежність України. Про це він повідомив у Telegram, передають Патріоти України. Фе...

Наздогнала карма? В Ірані затонув фрегат Sahand - один із найсучасніших кораблів ВМС

понеділок, 8 липень 2024, 12:38

У неділю, 7 липня, один з найсучасніших кораблів військово-морських сил Ірану фрегат Sahand затонув за невідомих обставин в іранському порту Бендер-Аббас Про це повідомляє Naval News, передають Патріоти України. Зазначається, що іранський легкий фрегат...