У Німеччині зміняться правила для українських біженців: Ось кого торкнуться нововведення

В Німеччині спливає пільговий період реєстрації автомобілів для українських біженців. Від 1 жовтня 2024 року вони зобов’язані зареєструвати свої автомобілі на німецькі номерні знаки. Це нововведення стосується тих українців, чиї транспортні засоби перебувають у Німеччині понад 12 місяців. Про це пише radiosvoboda.org, передають Патріоти України.

Процес адаптації автомобіля під німецькі стандарти може бути для українців не лише довгим, а й дорогим, пишуть у виданні з посиланням на слова очевидців.

"Нінель оцінює витрати у 5-6 тисяч євро за умови, що вона купуватиме вживані деталі. "Мені сказали, що треба також замовляти сертифікат відповідності для автомобіля, який коштує кілька сотень євро. Якщо цей документ підійде, тоді можна рухатися далі. Але якщо ні – машина однаково не пройде реєстрацію", – цитує жінку видання.

Попри це жінка не поспішає адаптувати автомобіль під німецькі вимоги. Вона планує продати його на українському ринку, оскільки в Німеччині автодилери пропонували їй майже на 50% менше від ринкової суми.

Ворог накопичив ракети для нового масованого удару по Україні: Гетьман пояснив, коли може відбутися атака

субота, 28 вересень 2024, 10:22

Армія Російської Федерації може вдатися до потужної масованої ракетної атаки по Україні вже найближчими днями. Максимум — тижнями. Про це повідомив військовий аналітик, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в ефірі Radio NV, передають Патріоти України. Експ...

Швидко відправили до Кобзона: ЗСУ знищили росіян, які намагалися прорватися в Селидове (відео)

субота, 28 вересень 2024, 9:41

Російські окупанти на Донеччині намагалися прорвати оборону ЗСУ на Донеччині. Атака закінчилася для росіян невдало. Про це в своєму телеграм-каналі "Офіцер+" повідомив боєць ЗСУ з позивним "Алекс", передають Патріоти України. "З південного флангу проти...