У новому пакеті допомоги Україні від США може бути обіцяна раніше нова далекобійна зброя, - ЗМІ

Крилата авіаційна бомба Joint Standoff Weapon (AGM-154)

Сполучені Штати готують пакет військової допомоги Україні на суму 375 мільйонів доларів, який планують оголосити наступного тижня. Про це пише Reuters із посиланням на офіційних осіб США, які говорили на умовах анонімності, зазначають Патріоти України.

Пакет допомоги, який, як очікується, буде оголошений наступного тижня, включає патрульні катери, додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), артилерійські боєприпаси калібру 155 і 105 міліметрів, запасні частини та інше озброєння.

Крім того, у новому пакеті військової допомоги США можуть відправити Україні крилаті авіаційні бомби середньої дальності Joint Standoff Weapon (AGM-154) для літаків F-16. Оголошення нового пакету вартістю 375 млн доларів очікується у понеділок. Про це у п’ятницю, 20 вересня, повідомляє Politico.

Крилата авіаційна бомба Joint Standoff Weapon, яка вже використовується ВПС і ВМС США та кількома союзниками, може вражати цілі на відстані понад 70 миль (112,6 км). Зазначається, що це допоможе українським військовим завдавати ударів по росіянах з більш безпечної відстані.

Пакет, за словами двох офіційних осіб США та особи, знайомої з цим питанням, також включатиме артилерійські боєприпаси, ракети та ракети ППО. Водночас, за їхніми словами, вміст пакета може змінитися до офіційного оголошення.

Раніше Пентагон повідомив, що у США залишилося 5,9 млрд доларів в рамках президентських повноважень щодо скорочення озброєнь, які закінчуються наприкінці фінансового року менш ніж за два тижні. Ці повноваження дозволяють Пентагону вилучати запаси безпосередньо з американських арсеналів і відправляти їх в Україну, і саме таким чином США надали Києву більшу частину озброєнь.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...