"У них нічого не виходить": Жданов пояснив, навіщо Росія активізує атаки на півдні України

Жданов пояснив, навіщо Росія активізує атаки на півдні України

Росія останнім часом активізувала атаки на півдні України. Таким чином агресор намагається знайти слабкі місця в обороні та розосередити українські війська, передають Патріоти України.

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що, незважаючи на поразку на півночі України, російська армія, як і раніше, розтягує війська на різних напрямках.

"Зараз, коли у них не вистачає резервів і ресурсів, нормальне командування почало б з переформатування і перегрупування військ. Але оскільки у них немає на це ні часу, ні можливості, вони просто намагаються атакувати нас з усіх боків, в усіх напрямках. Це не наступ - це атакуючі дії", - зазначив Жданов.

За його словами, Росія хоче досягти кількох цілей. Перша - знайти слабкі місця в обороні, друга - відвернути українські сили з донецького напрямку.

"Тому вони атакують з будь-яких позицій, будь-якими силами і в усіх напрямках одночасно. У них нічого не виходить на Донбасі. Тому вони вдаються до різних заходів, щоб розхитати ситуацію і виконати завдання, поставлені Кремлем. Вони шукають місце, де у них міг би бути успіх", - пояснив експерт.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...

Америка ставить питання руба: Блінкен прибув до Китаю. У портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпіна не допомагати росіянам, - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...