"У них нова стратегія": Генерал пояснив, куди росіяни можуть перекинути свої резерви для наступу

Російські окупанти вдалися до нової тактики у війні проти України. Друга хвиля наступу може тривати й до літа, передають Патріоти України.

"У них нова стратегія – готувати великі резерви, готувати більш якісно, по 3-4 місяці, накопичувати техніку, озброєння, боєприпаси, авіацію для того, щоб посилити вогневі позиції, масоване застосування техніки, артилерії та новомобілізованих. І тому дійсно, ця друга хвиля (наступу - ред.) може бути й до квітня, травня, червня", - заявив ТСН генерал армії, ексглава Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

При цьому він вказав, що у росіян зараз не вистачає сил для наступу на Бахмут, Авдіївку, Вугледар, Сватове і Кремінну, через що вони кидають свої мобілізовані резерви без потрібної підготовки.

"Другий наступ ми припускаємо, якщо не буде активних просувань на Донбасі, вони в першу чергу кинуть сили на Донбас і Запорізьку область. Їм стратегічно потрібно закрити наш можливий коридор контрнаступу на півдні - а це Запорізька, Херсонська області й аж до Криму. Другий напрямок - виконати завдання із захоплення Донецької та Луганської областей", - пояснив колишній керівник зовнішньої розвідки.

За його словами, можливі провокації з боку окупантів на Харківському, Сумському та Чернігівському напрямках, але всі їхні пересування вздовж кордону контролюються Україною. Також він нагадав, що західні партнери продовжують постачати озброєння - танки, артилерійські установки, гармати, ракетні системи, самохідні установки.

Агітував колег співпрацювати з окупантами: На Харківщині викрили співробітника "Укрзалізниці" (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 14:04

На Харківщині викрили та повідомили про підозру 52-річному співробітнику Укрзалізниці, який був прихильником російської агресії та агітував своїх колег співпрацювати з окупантами. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти Укр...

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...