У NYT дізналися, чому Байден боїться дозволу на глибинні удари по території РФ

Американська розвідка вважає, що глибокі удари по Росії можуть призвести до рішучих дій у відповідь з боку Кремля, але принципово не зможуть змінити перебіг війни. Про це йдеться у статті The New York Times, передають Патріоти України.

Розвідувальні служби США вважають, що Росія, ймовірно, відповість більшою силою "за допомогою смертонсних атак" на Сполучені Штати та їхніх партнерів по коаліції якщо вони погодяться дати українцям дозвіл на використання американських, британських і французьких ракет далекого радіусу дії.

Оцінка розвідки, про яку раніше не повідомлялося, також применшує вплив ракет далекого радіусу дії на перебіг конфлікту. Адже українці в цей час мають обмежену кількість цієї зброї, і незрозуміло, скільки ще західні союзники можуть надати.

Аналітики розвідки вважають потенційним ризиком та невизначеною вигодою від рішення, яке зараз залишається за президентом Байденом.

Отримані дані можуть частково пояснити, чому Байдену так важко ухвалити це рішення і розкрити, наскільки сильний внутрішній тиск чиниться на нього, щоб він відмовив Зеленському у його проханні.

В оцінці розвідки описується ціла низка можливих заходів у відповідь Росії, — від активізації актів підпалу і саботажу, спрямованих на об'єкти в Європі, до потенційно смертоносних атак на американські та європейські військові бази.

Однак американські чиновники стверджують, що росіяни продовжуватимуть діяти таємно, а не проводити відкриті атаки на американські та європейські об'єкти та бази, щоб знизити ризик глобального конфлікту.

NYT зауважує, що риторика Путіна була особливо войовничою останніми днями в очікуванні рішення щодо ударів на великій відстані. За даними видання, принаймні деякі з головних радників Байдена вважають, диктатор, ймовірно, відповість смертельною силою, якщо рішення піде на користь Зеленського.

Крім того, офіційні особи кажуть, що самі військові США мають обмежені запаси ракет і повинні мати резерв для власних потенційних військових потреб.

Також, за їхніми словами, після перших ударів росіяни,найімовірніше, перенесуть склади боєприпасів, командні пункти, ударні вертольоти та інші життєво важливі бойові підрозділи за межі досяжності ракет.

Ворог накопичив ракети для нового масованого удару по Україні: Гетьман пояснив, коли може відбутися атака

субота, 28 вересень 2024, 10:22

Армія Російської Федерації може вдатися до потужної масованої ракетної атаки по Україні вже найближчими днями. Максимум — тижнями. Про це повідомив військовий аналітик, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в ефірі Radio NV, передають Патріоти України. Експ...

Швидко відправили до Кобзона: ЗСУ знищили росіян, які намагалися прорватися в Селидове (відео)

субота, 28 вересень 2024, 9:41

Російські окупанти на Донеччині намагалися прорвати оборону ЗСУ на Донеччині. Атака закінчилася для росіян невдало. Про це в своєму телеграм-каналі "Офіцер+" повідомив боєць ЗСУ з позивним "Алекс", передають Патріоти України. "З південного флангу проти...