У ОБСЄ нарешті "побачили": Росія перекинула на Донбас військовий "Зоопарк" (фото)

Радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби призначений для розвідки позицій вогневих засобів противника.

Комплекс "Зоопарк-1". Фото: InformNapalm.

Під Донецьком біля селища Горлівка спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ зафіксували російську станцію артилерійської розвідки і цілевказання 1Л259, яка входить до складу комплексу "Зоопарк-1". Про це йдеться в звіті місії за 16 квітня. В ОБСЄ зазначили, що і раніше фіксували цю російську бойову техніку на Донбасі, передають Патріоти України.

Так, в серпні 2016 року Головне управління розвідки України повідомило, що на західній околиці Горлівки терористи розмістили два комплекси радіолокаційної розвідки "Зоопарк-1". Волонтери InformNapalm тоді отримали фотодокази знаходження "Зоопарку" на території України.

Радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби призначений для розвідки позицій вогневих засобів противника (РСЗВ, артилерійських і мінометних позицій, пускових установок тактичних ракет і комплексів ППО та ін.), розрахунку траєкторії снарядів і ракет, коригування вогню дружніх вогневих засобів, стеження за повітряним простором і контролю за безпілотними літальними апаратами.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...